tirsdag 30. august 2011

Kristne bompenger?

Partiet De kristne ble i vårest dannet som en protest mot KrF sin prossess omkring den såkalte bekjennelsesparagrafen. Vårt land sin nettside vl.no kan melde at De kristne i Bømlo ligger an til å gjøre det etter måten bra i årets valg og at de tar stemmer først og fremst fra Fremskrittspartiet - og ikke fullt så mange fra KrF.

Det mest påfallende med saken er imidlertid De kristne sitt hovedbudskap i valgkampen. På spørsmål fra VL om Israelssaken er viktig for dem svarer initativtaker Terje Simonsen at "– Nei, dette er et lokalvalg. Den viktigste saken for oss er bompenger. Vi ønsker ikke en dyr passering i kommunen, men flere billige."

Bibelen er ei mangfoldig boksamling og har flere gode poeng. Det er imidlertid litt vanskelig å se for seg at essensen av dette skal kunne være billige bompasseringer i Bømlo kommune. Men skal man "restarte kristenretten" som de sier med referanse til Olav Tryggvason kan det være greit å begynne med noe som er overkommelig.

Skatte- og avgiftspolitikken i evangeliene er ikke et veldig fremtredende tema, men et utsagn - om enn litt dunkelt - er fra følgende fortelling i Matteus sitt 22. kapittel: (Fariseerne) «Er det tillatt å betale skatt til keiseren eller ikke?» Men Jesus merket ondskapen deres og sa: «Dere hyklere, hvorfor setter dere meg på prøve? Vis meg mynten som skatten betales med.» De rakte ham en denar, og han spurte: «Hvem har bildet og navnet sitt her?» «Keiseren,» svarte de. Da sa han til dem: «Så gi keiseren hva keiserens er, og Gud hva Guds er.» De ble forundret over dette svaret, og de forlot ham og gikk sin vei.

Så er det kanskje ikke så ille med bompenger? Men det komme vel an på hvem som er avbildet på kredittkortet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar